sådan planter du mynte

Vi elsker mindst muligt spild og mest muligt genbrug – også inden for planteverdenen, hvor det er så nemt at få en aflægger fra familien, naboen eller din veninde. Det kan nemlig blive en dyr fornøjelse, hvis du skal købe alt i plantecentrene, hver gang du får en ny idé til haven. Og så er der også en dejlig fornemmelse at have afgrøder i haven, der stammer fra de mennesker, du kender.

Min svigerfar havde en mynte med til os i sidste weekend. Han har oceaner af det i sin egen have på Mors, som vi nød godt af på vores sidste ferie deroppe til både te og i maden.

Vi bruger mynte mange gange om ugen i madlavningen, og jeg har altid ønsket mig en hel del i min egen have. Da vi boede i lejlighed på Amager havde vi krukker med mynte på altanen, men jeg havde altid en fornemmelse af at skulle spare på det, så den stakkels mynte ikke gik ud efter en heftig plukning.

Nu skal vi altså have så meget, at jeg kan plukke løs, uden at være bekymret for, om planten går ud.

Min svigerfar rådede mig til at plante mynten ned i selve spanden, som du netop kan gøre, hvis du ikke vil have, at den breder sig vildt og med lynets hast, som mynter har det med at gøre. Men det vil jeg gerne have 🙂 Så må vi se, om jeg senere fortryder. Nu er den plantet for enden af vores ene højbed, hvor den kan få lov at give los. Jeg undgik at plante den i selve højbedet, da jeg ikke er interesseret i, at den kvæler alt andet dernede.

Mynten en allerede vokset godt på kun 14 dage, som I kan se på sidste billede. Vi glæder os til om en lille måneds tid, hvor der gerne skulle stå en fin myntebusk.

sådan planter du myntemynte breder sig