Mine to piger er ligeså vilde med havelivet som jeg selv er. Dog ligger deres fokus naturligvis mere på leg og fri bevægelse end på plantenørderi. Og sådan skal det selvfølgelig være.

Men jeg må indrømme, at jeg imponeres lidt over, hvor meget min egen iver over haveprojekter har smittet af på min 4-årige, som selvfølgelig slet ikke generer mig – tværtimod.

Kasper og jeg prøver at inddrage hende så meget, som det giver mening; Når der skal sås i højbedene, når der skal vandes, forspires osv. Hun er vild med det ansvar vi giver hende, og pludselig kan hun en lang række blomster- og plantenavne, som er kommet helt naturligt, fordi vi taler og sætter ord på processen hele tiden. Men allersødest er det nu, når hun vil plukke “kærlighedsblomster” til mig 🙂

Det er aldrig for tidligt at tage børnene med i haven – vores datter, der for nyligt er fyldt 1 år er også med. Hun stavrer bare rundt og tager alt det jord i munden, hun ikke skal, men hun stornyder det. Og det er et dejligt familieprojekt at samles om – at planlægge, så og se det vokse op og føle successen, når ens indsats bærer frugt.