OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Endelig sprang de ud. De er alle steder alle vegne p.t – inde midt i byen på fortorvskanterne, i hækkene, i folks haver i villakvarterne and you name it. De smukke stokroser i alverdens farver, der mest af alt fører tankerne hen på landlig idyl og bindingsværkhuse.

De er også overalt i min have, og jeg nyder synet af dem hver dag, selvom de er nogle grove og vilde krabater, der gerne sår sig selv overalt, hvis man ikke afhjælper processen lidt. I dag fjernede jeg en ordentlig omgang – meget mod min vilje. Jeg har det virkelig ikke godt med at fjerne så smukke blomster, men de var vokset godt og grundigt ind i vores pæretræ, og det går jo ikke. Det så virkelig sjusket og uordnet ud, og pæretræet skal have lov til at vokse frit, så vi kan høste dejlige pærer til efteråret. Så nu har de afklippede stokroser fået lov at pynte i en stor vase indendøre i stedet.

Selvom jeg har både for- og baghave (og indkørslen også) fuld af de vilde og hårdføre stokroser, så har jeg faktisk planer om at så lidt flere i sensommeren. Det gør man nemt ved at tage et par stængler med modne frø, som man så drysser ud på bestemmelsesstedet til august.

Hermed en omgang billeder af vores stokroser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA^^De blander sig godt og grundigt med andre rosetyper. Meget vildt i udtrykket. Måske endda lidt for vildt til min smag også, men jeg nænner ikke at lave om på det bed. ^^

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 ^^De søde bier har virkelig travlt, og det summer og brummer ude foran vores hus. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA^^Vores lille mini-gardenista, som elsker at være med på tur i haven.