Tulipaner er en af de fineste forårsblomster i haven, hvis du spørger mig. Ja, og inde i stuen, i køkkenet eller i soveværelset i en vase er de ligeså kønne. De er sprøde og ranke og vidner i høj grad om, at sommeren er lige om hjørnet.

Da vi flyttede ind i vores hus den 1. november sidste år var haven ærlig talt ikke videre imponerende. Den var misvedligeholdt og tilmed begyndt at blive vinterkedelig. Men i det tidligere forår startede jeg simpelthen i det ene hjørne og arbejde mig så igennem de enkelte bede, og nu er haven pludselig blevet helt dejlig, omend vi stadig mangler at ordne meget og tilmed har planer om at lave den rigtig meget om.  Det bedste af det hele er alle de gamle løgplanter, der er sat længe før vores tid her. Lige nu vrimler det med tulipaner i vores have – i gule og røde nuancer.

Og tilbage til det med tulipaner indendøre. Det er smukt med et bundt knitrende tulipaner i en vase. Den eneste ulempe er blot, at de har tendens til at blive slatne med det vuns, når de først er kappet af udenfor.

Så hermed et par tips til dig, der gerne vil have, at dine tulipaner skal holde længst muligt indenfor.

Tips til at få tulipanerne til at holde indendøre 

  • Klip stænglen af forneden, så enden er helt frisk. Tulipaner suger nemt vand, så tænk ikke på om snittet er skråt eller lige.
  • Fyld koldt vand i vasen – ikke lunkent, da tulipanerne så springer for hurtigt ud.
  • Fyld kun meget lidt vand i vasen – 3 – 5 cm. Faktisk blot så det lige dækker plantesåret (altså det afskårne åbne stykke).
  • Stil tulipanerne køligt natten og over og stil dem ikke i direkte sollys om dagen.
  • Skift vandet i vasen ofte. En kapsel klorin burde holde vandet friskt, så man ikke behøver skifte hver dag. OBS. Jeg har ikke selv afprøvet klorin-tippet endnu, men skifter bare vandet hver dag.

Ovenstående råd gør tricket for mig og mine tulipaner, men rigtig mange guider og til dette papirtrick, som jeg ikke selv bruger, men måske er det noget for dig.

Har du selv andre tips til at få tulipaner til at holde så længe som muligt indendøre, så hold dig endelig ikke tilbage i kommentarfeltet.