brændenældegødning gødning

Jeg har været lidt sen til at få gødet mine afgrøder i højbedet, for hvad må man egentlig gøde sin køkkenhave med, når man ønsker, at afgrøderne skal være så økologiske som mulige? Jeg var blevet foreslået økologisk gødning i form af brændenældegødning, men til at starte med lød det for omstændigt.

Men jeg nåede ikke forbi en butik. Og en solskinsdag var jeg ude at gå en tur med børnene langs de små fine stier, der slænger sig mellem finurlige og smukke kolonihaver. Vi skulle ned til kiosken og købe is. Egentlig havde vi masser af is i fryseren, men der er noget ekstra hyggeligt ved at gå ned til kolonihave-kiosken for at købe sine is. Langs stierne væltede det frem med brændenælder, og dér besluttede jeg, at brændenældegødning alligevel skulle afprøves.

Jeg fyldte en bærepose med brændenælder. Vi havde ikke handsker med, så vi brugte selve posen som en handske. Da vi kom hjem gik produktionen af min nye økologiske gødning i gang.

Du skal bruge:

  • En bærepose med brændenælder
  • En 10-liters spand fyldt op med vand

Hvis du ikke har så meget plads, kan en halv portion sagtens gøre det. Bland brændenælderne med vandet og lad det stå og trække i 1-2 uger. Når det lugter, er det klar til at blive siet og hældt i en lukket beholder. Jeg valgte tomme vinflasker, men der er mange muligheder.

Når din nye hjemmelavede gødning skal bruges, skal det fortyndes. Ellers er det for stærkt for dine planter. Til nye spæde planter hedder blandingsforholdet 1:20 hvor imod det hedder 1:10 for de mere hårdføre planter. Og så er du ellers klar til at vande indholdet i dine bede og give det gode vækstforhold.

Hvis du selv har erfaringer med med gødning af brændenælder eller anden hjemmelavet gødning, så kom giv endelig din mening til kende i kommentarfeltet, så andre læsere kan få glæde af dine erfaringer. Sammen lærer vi hurtigere!