så solsikker

Mine svigerforældre har sået solsikkefrø sammen med min ældste datter, som nu har fulgt med i de fine små spirers arbejde de sidste fjorten dage.

Frøene blev plantet helt ude i siden i et gennemsigtigt engangsglas af klar plast, så vi kunne følge godt med i processen. Efter cirka fjorten dage i vindueskarmen med masser af sol og vand, var der allerede spæde planter med et fint rodnet, som vi nu har plantet ud i lerkrukker.

Blomstens dag

Den ene krukke fik min datter med i børnehaven i dag, hvor de havde ‘Blomstens dag’. En fin og sød tradition, hvor alle børn bliver bedt om at tage en plante, blomst, krydderurt eller en pakke frø med, som børnene så planter rundt om på børnehavens udeplads sammen med pædagogerne.

Resten af krukkerne har vi nu hjemme på terrassen, hvor vi venter på, at de små grønne spirer er store og stærke nok til at blive plantet ud på en solplads, så vi kan få fine, store solsikker senere på sommeren.

Jeg er vild med de her små grønne projekter, jeg kan lave med mine børn. Det er hyggeligt at tjekke op på, hvor meget vores solsikker vokser hver dag, og det giver anledning til en masse lærerig snak om havens vækster.

Vi viser frem igen på TGT, når vores solsikker står flotte og gule.

så solsikker så solsikker