Vi har netop taget hul på juni, som allerede har givet os sommer til den helt store guldmedalje. At være haveejer er lidt en ambivalent størrelse. For mig i hvert fald. Jeg stornyder alle de blomster, der pibler op alle vegne hele tiden, men jeg er samtidig lige så stresset over, at de enkelte blomster jo ikke varer ved. Jeg var fx oprigtigt ked af, at vores store røde, orange og gule tulipaner afblomstrede. Jeg skal lige lære haven at kende – og ikke mindst at være haveejer med alt hvad det indebærer. Også blomster, der visner!

Heldigvis blev tulipanerne afløst af Akelejer i hobetal, som vi nu har i haven alle steder i lilla og helt lys rosa. Jeg tror, at mange af dem har sået sig selv efterhånden, men jeg nænner ikke at fjerne nogle af dem, selvom vi også har dem ret umulige steder.

Jeg har været på en lille aften-fototur ude i haven for at indfange dens skønhed netop nu i junis spæde start. Det burde man gøre en gang per måned. Det er en god måde at blive fortrolig med haven på og ikke mindst kan det skabe en lille log, som man kan se tilbage på næste år, når haven og dens vækster skal planlægges.

Se med på junihavens skønheder herunder og vis os meget gerne jeres ved at sende eller uploade billeder til os på The Garden Tales Facebook-side, som du finder her.

    ^^Tænk, at roserne allerede blomstrer.  ^^Jeg blev glad, da jeg opdagede, at vi i haven har to ribsbuske, hvoraf den ene er kæmpe. Jeg elsker ribs på min morgengrød og kan næsten ikke vente med at plukke mine egne. Jeg tror, vi får mange i år.